Wednesday, 7 December 2011

StUdY @ MkN2,,,err~

Assalamualaikum semuaaa~ **ta jwb dosa~ err..

harini rabu 07.12.11 ,, haaa pegy study kt puspa Sik,n snap pic for my licence P ,errr~  *study ke? ka smbang2 ja ** haha tatau2, tnya sama nad n da geng,,,, hihi,, anyway sory nah Nad sbb aq ta join td,, hehe,, **faham2 la kan aq ta reti addmath,,,,, hahaa,,,

n then lapar lak prut aq neh,, haaa nasib Nad nih bwa p mkn Bakso,, err~ pedas siot,, huhu,,, boleh gagah sdap dy,, hahaa,, anyway tq ya Nad tnjuk kdai jual Bakso yg sdap2,,,heee~ **Nad ni nk dua mangkuk sbenarnya,,, hehe,, dya lapar,, ,,, tuh laa aq suruh pegy tmbah smangkuk lg ta mau,, jgn isau aq byr,,, atotoi,,,~ hehe

kwn Nad tuh aq tatau nama lak,,ta smpat na tnya,, ahha,, Nad n geng skepala ferasan dya tuh asik gelak jer,, hehe,, smpai aq trgelak skali ,,wlaupun aq tatau topic apa,,, hoho,,, anyway syiok enjoy la jgk,, hihi,,

hehee, now dh smpai rumah err~ **kembali boring lak,,

hohoho oke laaa peeps! aq na pegy jogging pepetang neh,,hohoh,,**kurangkn lemak skit,,heee (verangn dh)

okebai,,,, babai~! eh2
assalamualaikum~

Tuesday, 6 December 2011

FeEliNg Jup~

as slm smua~ **ta jwb xdpt kizz,,, klau jwb nah flying kiss,,, **ta smpai angin bwa,, (merepek teruk aq)

Ermm ,, now nk story mory laa papa pun,, cmpur2,, huhu,, (blur xda idea dh)

9.26p.m bff aq text,, err~ sdeh sanad ayt dy,, huhu,,, nad,,aq mmpu bg nasihat n drongn jer la keyh kt ang,,,
btw we have same prob kan,, aq pon blurr dgn prob akuh,,, so aq nasihatkn ko jer laa (dri aq sndri ta dpt nk nsihatkn ,,ada hti nk nsihtkn org,,errr) **dh2 lelebih lak aq,,

anyway nad,,, aq tauh mmg susah nk lupakn someone kan,, tp one thing ,, air mata ta dpt na slesaikn smua prob k,, so save your tears ok,, jgn bazirkn,,,
i hope you dpt la kan hdapi whatever  disaster coming on u,,,

anyway kalau da papa text aq k.... im a good listener**ferasan jap** err

ta pe lah i've to go now,,, k babai2 readers,,,

Cinta Yang Dicari Pasti Akan Pergi,Cinta Yang Datang Pasti Akan Kekal Abadi

cinta tak menarik kalau hati tak tertarik.. 
cinta tak terbayang kalau hati tak sayang..
cinta tak syahdu kalau hati tak rindu..
cinta tak tewas kalau ianya berbalas..
cinta tak mati selagi masih ada kasih di hati..



**Cinta Yang Dicari Pasti Akan Pergi,Cinta Yang Datang Pasti Akan Kekal Abadi

Ta dA MoOd~

as slm smua,,,, *jwb ,,klau ta jwb aq tumbok,, haha,, (blagak brani lak atotoi)

ptg ni xsihat lak,, adoii,, xda mood nk on9,, tp sja nk on9 gak,,pelik kn,, (aq sntiasa pelik . err~)..
anyway sory to Na Nad  dlm text aq ta hepy2 td,,,sory nah,,,, xda mood bagai,, urhh!~

n Nortikum Ujang d fb,, sory kalau chatbox aq xda dh SKUPANG PENTING,,,, :O n 4C bagai,, hahaahahaha lawak laa word smua tuh (force to laugh) err~~ sory yer,,nnti aq sehat aq hepy2 balik k,,,

anyway tetiba tringt kt ex-gf,,,, err~ ntah papa **tatau malu ke aq ingt org yg xnk kt kite dh** (blah la ko fik)
to my ex-gf dngar lagu Nera-Hatiku Milikmu tuh ingt i okeyh,,, n lagu Ezad-Percintaan Ini,,,, ok,, i luv you so mucchhh,, but taw2 la kan,, i dh xda dlm hti you lg,, ((so jgn nk Verangan ko fik,,penampar mau!!))

**dh2 merepek ptg2 ni,,, meroyaN kr haper! haha,, k laa peeps!! babai,, <3

Monday, 5 December 2011

PantUn xbrtauLiah ~

Basket is raga,
Wood is kayu,
Bile I terjaga,
I tr0s igt kt U!!

...This is kulit kerang,
Jumpe tepi kayu,
I ckp eh tr0s terang,
I miss gileeeeeeeeeeeeee kt U!!
p/s :- terjpe pantun niey kt fb,,,,heheh,,,cm menarik jey....sje la nk share....heheh ok bai bai peeps~! :D

Fav Novel nih err~

Lihatlah title betul-betul dan sila lihat lagi...(Saja nak tunjuk yang aq ni rajin membaca...). Heheheh... Bagus x aq??? Hahaha... Sebenarnya aq bca novel nih sehari ja dh habes,,err~(aq baca betul okeyh) ... Tajuk dia err... 'Cinta Dua Jiwa.' Penulis dia Rania Firdaus. Jalan ceritanya memang menarik...(Walaupun aq da habes bca tapi aq still ulang baca,,xboring,,, jalan ceritanya memang menarik dan menepati cita rasa aku...). Sebab bagi aku cerita ni romantis dan sedikit feeling err~ (mula dh sentimental aq,,err~ abaikan yg ni ~)... Lagipun, unsur saspens dan lawak  begitu menjadi... novel ini mungkin boleh dijadikan novel kegemaran bagi sesetengah orang sebab cerita dia memang menarik... (Berapa kali aku nak cakap novel ni menarik??) sngt menepati cita rasa aku...(Ulang lagi...). err~ abaikan,,


Ni gambar novel tu...

MeAninG Of DifFerent

Assalamualaikum… Bagi aku topik yang aku nak bincangkan sangat menarik… (Bagi aku la… Tak tahu la pulak kalau aku perasan sorang-sorang kat sini… Heheheh…). Firstly, apa maksud ‘different’ bagi korang??? Ha, jawab jawab… Sape betol, dia pandai… Kahkahkah… Lawak basi… Nampak sangat aku ni outdated… Eh, ade jugak sorang dua yang jawab soalan aku tadi… Nak suruh aku cakap dia pandai la tu… Okey, anda memang pandai… Puas hati?? Tapi malang sekali itu bukan jawapan yang saya mahu… (Ecece… Macam tau je apa yang orang jawab…). Ada ke patut dia jawab different tu berbeza… Heheheh… Memang la betol tapi aku nak definisi dia… Bukan maksud semata-mata… (Tiba-tiba rasa cam nak lempang diri-sendiri sebab terlalu annoying…).


Okay, intro je dah panjang berjela kan… Tu pasal la blog aku ni bosan… So, kita teruskan dengan topik kita ek… Actually, setiap orang ada pendapat masing-masing… Aku pun ada pendapat aku sendiri… So, kalau tak setuju dengan apa yang aku cakap ni, tak pe… Tak kesah pun… Kalau setuju pon tak pe jugak… Tak kisah jugak… Bagi aku different ni maksudnya berbeza… (Eh, eh… Budak ni… Confirm ada yang kena lempang nanti…). Heheheh, jangan marah… Actually, pada pendapat aku yang serba kekurangan ni, different terbahagi kepada dua… Bagi aku la… Kalau nak lebih faham, lihat rajah dibawah…
Klik untuk pembesaran...
(rajah kt atas ni entah aq copy dr google image ntah papa)



Faham dah?? Maknanya, bila sesuatu tu berbeza, ia terpulang kepada orang untuk menilai sama ada perbezaan kita tu elok dipandang atau tidak… Sebab itulah dia terbahagi kepada perbezaan yang positif dan perbezaan yang negatif… Kalau positif, perbezaan itu dipanggil unik atau dalam Bahasa Inggerisnya, unique… Heheheh… Kalau negatif pulak, perbezaan itu akan jadi pelik atau weird… Ngerti kamo???
Actually, most people don’t really mind they’re different in positive way because they’re unique… But their feeling will be hurt if they’re categorized as weird… This is what we call sensitivity… It can be changed with the word used… Cammon la, kawan-kawan, buddies semua... Please use the word ‘unique’ instead of ‘weird’ if your friend is different from others… Some might be okay with it and some might be not… Me??? Of course I’m okay if somebody calls me weird… Aku peduli apa aku pelik kan??? Yang penting hidop aku tak susahkan orang… Tapi we still have to think about the others’ feeling… People are not same… This is because I have a weird friend too… Eh, unique… Yes, she is unique and I like being friend with her… She’s very different from the other girl… She’s special and unique for me… But some of my friends think she is weird… Heheheh… May be it’s true but I hope she will not get hurt by that…

Annoying Peeps!!

Assalamulaikum… Hai, monyet-monyet sekalian… Sape monyet??? Korang la… Huhu (Kuang ajar ta aq??)… Eheheh… aq gurau je… Lets do it again… Hey, korang yang cantik dan kacak di luar sana… Okay tak??? (Heheheh… Takut orang tak nak baca lagi…).
Hari ni aq nk post pasal annoying people… Korang tau tak annoying people tu macam mna??? Annoying people tu sebijik macam korang… (Ah sudah, aku buat lagi…). Okay2, sorry sekali lagi… Annoying people tu perangai dorang macam aku… (Terpaksa…).
Actually, nak deal dengan orang-orang macam ni pernah menjadi satu masalah yang besar bg aq… (Bajet aku tak annoying…). Aku memang selalu jumpa orang-orang macam ni… Walau di Sekolah, mahupun di Perumahan aq cewahh~,n mahupun di kampung… Awas!!! Mereka ada di mrata2 tmpat… Kalau aq tengok depan cermin pon ade jugak makhluk tu… Eh, tu aku… Cam bangang kan kutuk diri sendiri??? errr~
Tapi sekarang aq dh boley deal dgn peeps2 macam tu… Walaupun mereka ni menyakitkan hati, tapi sekarang aq dh okey dengan situasi tu, Dh biasa la ktakan… Kalau orang buat annoying dengan aku, aku akan annoying berganda-ganda lagi dengan dia… Huhu…  (Pastu, tak pasal-pasal dapat gelaran annoying king!!! Hopefully not…). Tak payah mention siapalah orang tu… Korang tahu korang annoying… Heheheh… hah smpai brgaduh brbulan2 bagai,,,err~~ yg ta tahan aq yg cari psl kekadang then deorang yg dtg minta maaf,, ahhaa, **kejamss x aq?? haha
Bagi aq memang susah nak ubah diri kita… Dan memang kita mesti jadi diri sendiri tapi tak salah jugak kalau berubah demi kebaikan… Aq ta rasa dengan menjadi diri sendiri yg annoying boleh membawa kebaikan… So, try to change even though it’s hard… At least brubah sikit… Kalau annoying sekali-sekala tak pe… Heheheh…
Akhir sekali, pesanan kepada orang-orang yang ANNOYING, sila jadi less annoying… Heheheh… (Bajet diri sendiri tak annoying knon…)errr~. Okey, babai peeps!!… 

TaRikH KeRamAt

as slm peeps!! *jwb k,,
errr~ aq ta sihat lak sminggu nih,, atotoi! haha anyway 28.11.11 adalah trikh kramat ntah papa bg aq,,huhuh,,

bkn kramat ape,, tp hari tu lah gf aq text aq minta clash,, errmm ,, errrr~
aq ta tauh apa laa yg buat dya nk mnta clash,, hoho,, tp ta pa,, better clash kan,, errmm xpa you dh decide utk clash kan,,so i kasi je la,, hoho,, wlaupun berat kan,,tp you nk sangat,, err~

apa alasan you kasi?? :(
first : apa?? nk exam for next year spm,,,
-owh oke ,, same reason with me,,, ta pe la yg tu,, i minta utk pause kn relation kita kan,,, tp you nk clash jgk,, ta pe laa,, aslkn you bhagia,,, err~

second: apa?? you bkn trbaik utk i,,??
-ta pa i kurang fhm tp smua manusia bkn yg trbaik kan,,masing2 da klemahan,,,

third : i xmsj you...
-oke,,yg ni mmg i ngaku,,, err~ actually i pegy ambil licence mmndu,, so ta kan nk msj you kot dlm2 keadaan bzy kt pakatan mmndu tuh,,, huhu,, n bila i dkt rumah pun xleh msj slalu,,, sbb my moms ta kasi main fon sangat,, you know why kan,, exam pa bagai tuh,,, huhu,,

fourth : i ni xromantis sngt??
-whatss!!!??? oke2,, the reason why i xmau nk romantis2 bagai sangat,, sbb nnti bila dh kawin msti ta romantis dh kan sbb smua bnda dh romantis dr awl lg,,, thats y laa i ta nk SPOIL you sngt,,, huhu,,

tp kita dh clash kan,,, its okey,, i hope you dpt laa carikn bf yg lbih bagus,nsem,pndai jga hti you,ska ambil brt psl you k,, i ni xreti smua2 tuh,,sory sngt,,, i hope you gmbira ngn sesapa pun bf baru you,,, im not good for you,,

**pasrah je la what happen around us,,,akuh ta nk feling2 bagai,, because cinta msa skolah2 ni just xkemana      org kta,, akan ptus jgk,,,so better ngaji dlu,, kerja then baru brcnta,,, ~peace~

 **gmbira kerna ada kwn yg support spya brsabar** tengs kwn2,, hana,umi,ana,abg2 angkat, na nad,, kak umi,, nasrul,,, tq 4 da everything,,,nasihat korang brmakna weyh,,, haha

p/s: english tunggang tbalik kan,, so ada aq kesah,,huhuh,, aq try jgk nk improve,, tp na bt cenna tu je yg mmpu,,,

k laa smpai sni jaa peeps!! smoga anda jga dpt tmpuhi apa jua dugaan k,,,
Chill Out!!~ "dont Judge A Books By Its Cover" okeyh!!~

assalamualaikum peeps!! :D

KecOnFiuSan MenGuaSai


as slm smua pmbaca,,, **jwb slm ,, ta jwb dosa tnggung ek,, err~

hari ni Selasa 6.12.11,, tarikh spatutnya akuh test JPj mto,,err~ tu lah kan sapa sruh lmbatkn latihan 10jam lg,, kan dh kne tunda tarikh test,, huhu,, tapa2,, 13 ni bleh gak test kan,,hoho,, **smbil jerit dlm tempayan
~na dpt lsen mto pun susah,,~err bg je lah kn snang,, hahaa **ingt syarikat pak aq ke,, haha,,dh2 merapu lak...

smalam BFF aq text aq ajak klua study addmath n math kt Puspa Sik,, errr~~ cenna ni??? aq dh laa ta reti math,,addmath lg laa aq lingkup,,, huhu,, sabar je la kan sbb xpnday mate,,, **untunglhaa sapa yg terror tuh,,, blaja elok2,,

so, aq nk pegy ke ta nak???? **confius,,, grrr~ anyway aq pon ada nota sejarah for form5 aq ta buad lg,,, so bleh laa nk pegy study ngn bff aq tuh,,, hehe,, smbil2 aq xreti addmath n mate tuh aq buad laa sejarah aq,,hahaha,, xpun borak2 ngn bff aq tuh,, hihi,,

p/s: nnti aq text ko er kalau nk pegy study,,., **tlebih smangt lak**

lpas study aq blnja ang bakso nak?? xpun vanilla ice,, hehehe,, boley kan??
aq bkn ta nk pegy study lg ngn ko,, tp ang tgh sedih kan?? better aq bg ang tenang dlu k,,, rehat bnyak2,, then baru kita study k,, if kalau pegi study time2 ko sedih2 ni pun i think xmasuk kpala pnyaa,, sbb ang tnsion kan,, so get enough rest dlu k,, astu nnti aq text ag,,,, errr~ *tumpang sedih,,*

oke lah ,, smpai sni dlu,,aq blogging smpai aq ta ,mndi lg ,,,, err~ ma dh vising dh ... huhu,,.
anyway nnti aq update post lg okeyh,,,, k as slm smuaaa,. **ta jwb dosa,,,



                                                  

Sis akuh N MMber otak gila2 gax,,haha,,


err~ hye sumee,, pic atas ni laa my sis,, hehe,, wlaupun bkn sis kandung,,tp best nah dpt sis yg spoting mcm Kak Umi ni,, hehe,, kak miss you ,hehe,, nnti hangout sesama keyh...k kak jga dri k,, jgn marah2 dh sama nasrul,,,hehehe,, chill out~




haaaa yg nie pulakz kwn akuh,,hehe,nma dya Nortikum, memula knal dlm fb jer,,, then pegy kem sesama d UUm,, hehe,, anyway best keyh kwn ngn budak kcik ni **sama umur* hehehhee,, haa kalau bleh buad muka bonai dya tuh xthn gelak akuh,,haha thanks ya Nortikum Ujang,,,, :O nah hadiah ko muka bonai,,hehe,, 4c!!! SKUPANG PNTING keyh~~ ahahah,, lwk tauh nor,, haha,,




haaaaa ,,hey mOkcik,, yg ni pulaks,, hehe,, ni laa BFF tuh,, heh Na Nad yg comey,, hehhee,, **jgn ferasan lelebih lak k**,,hehe,, anyway do the best k 13.12 nih,, test JPJ mto sama akuh,,hahaha,, kita lihat yaa sama yg lulus,,, hehehe,,,then jum p KFC aq belanja Krusher fav ko tuh oke,,,,hehehe,,

**semua pic diatas smua comey2**,, <3 <3 <3

mAlaM yAnG bOriNk~ errr~

as salam smua,, xjwb dosa k,, kalau jwb meh sni nk hugs skit,, err **ish2 bkn muhrim** err sory2,, Hug jarak jauh dh la,,, haha

anyway dh malam pun harini,, so malam2 ni ta tauh laa na tulis per,, nk text ngn Na Nad pun nmpak mcm dya sedih sanad,,, hhuu,, sabar ek my frend Na Nad,,,, ujian tuh dr Allah,,, mybe da hkmah k,,, tnggu nnti akuh text ko k,,, hehe,, nk bt ko heppy,,, hihi,,, ..... ta nak ckp bnyak psl Na nad nnti ta pasal aq kna PJJ ngn dya,,haha nk tauh pa tu PJJ??? memula aq penin gax Nad ni tlis aper PJJ amendanyaa natang tuh,,haha, **kann dh klua bhsa kedah aq,, err~ PJJ tuh *penampar jarak jauh*,,haha,, match kan,,

hehe,, ok laa malam ni boring kan,, so tatau nk buad apa,, layan movie pums besh gak nih,, tp muvie pa ek?? seram ke,, komedi or Romantis geytuw,,, hahaha,, lol!~

ta pa lah,, muvie bnyak sanad,,tngok je laayg mna 1,,, err`~ layan lagu pon best neh,, haaa aq da minat kt lagu satu ni Katy Perry - The One That Got Away,,,, haha,, lagu nih senior akuh kasi kt aq sruh dngaq,,, 1st dngar xbest tp bila aq ulang balik ,,,best lah pulak,,haha,, anyway thanks yer Nur Izzati Mohd Hashim sbb kasi lagu tuh,, best kott,,, eti nih slalu bt symbol ==" haha,, amenda niyh weh?? aq tatau,, ahha,, aq main tulis jee smua,,, haha eti bgtaw akuh yg tuh symbol muka blur..yeke? boley la ,, boley laa,, ahaha,,

ermm,, so smpai sni ja la kot,, ta lrt nk type dh dlm condition akuh demam2+selsema2 bagai nih,,,,, huuh,, xpasal jer stgi akuh masuk I See You (ICU),,hahha,, *ejaan ta pnting,, bunyik yg pnting,,hahaha,, k laa out luh,, peace~~

Ceritera bff *blink2*

as slm sume! jwb k,, ta jwb dose,, lau jwb meh sni muachh2 sikit,,hihi,, opss,,

ok2 ,, aq nk crita lhaa skit psl2 kwn2,, hehe,, anyway i've got new BFF in my life,, hhee,, haa nama dya jeng2 jeng2,,, rhsia but i call Nad jer,,, first2 tngok minah ni dkt fb jer,, aq sja2 laa tekan2 button add as friend tuh,,hehe,, suka2,, tp aq add jer,,,ta chatbox pums!~ *teruk kan aq* huhu,, ta pa lpas tuh aq prasan dya dkt tmpat amik lsen d Baling,,hehe,, sja ta nk tegor tkut silap org,, hihi,, balik umah jer aq on9,,then dya pums on9,,, hehe,, sja2 jer aq chatbox dya tnya dya ke minah yg dkt Pakatan td,,hehehe,, sakit2 perut bagai,, hihi,, ksian lakz tngok,,,

then aq mnta nmber mmber lama aq kt dye,,, nk mnta nmber dya akuh malu lakz,,, hehe,, **gedik~ sjak bila aku malu? haha **verangan jar ko er fik*, haha,
lps tuh aq off9 da hal lakz,,hadoii,, bkn da hal pums,, tp abg aq off  Wifi rumah lakz,, haishh,,, geram,,haha,,melepas nk chatting sama Nad lg,,hoho,, Anyway da dpt number dy,, tnggu pe lg,, text je larh,, hehe
:D

Text punye text hari2 ta sdar inbox mssage akuh dh dkt 674 mssage dr Nad ni,**baru 3hari text**, hehe,, bnyak x?huhu,,,anyway best lah text ngn minah ni,,lwk2+ferasan dya laa xhabes2 skepala ngn akuh,,hihi,,,anyway aq heppy,,, kami pums da bnyak prsmaan,, hehe,, akuh ska vanilla sma choc,,dya pun ska,,haha,, **dya ni kdekut sikit kalau mkn kek ngn dya,,** tmbah2 prasa vanila lakz,,hehehe,, fhm2 lah kan org kuat mkn mcm kami nih,,

so tatau nk crita pa dh,,aq hepy,,hehe,, xtrkata kot! haha,, anyway thankz yer Na Nad muchuk!~ hehe,,
aku SyG's BFF akuh smua,, muahxchhh2 utk korang,, hahaha,, **lelebih lak,, oke as slm,, *jwb salam keyh,, taboh mau! kalau ta jwb,,haha ~peace yo~

Blog baru lg,, hoho

as slm sume!! *ta jwb dosa,kalau jwb meh sni muahhhhh3x skit, hehe **dh2 lelebih lakz!~
haa first aq buad blog baru lg becoz da pulak bff aq ta bleh na bca blog lama akuh,, ksian pulak kan,, hehe,, blog maseh baru kan,,hoho, so xda pe lah nk text lg,,huhu,, anyway da papa yg trkurang tlg lha ajarkn yer,,,~peace~